Ured za van

Madridski arhitektonski ured Selgas Cano osmislio je vlastiti ured u kojemu bi trebalo biti iznimno ugodno raditi. Nisu morali uvjeravati investitora u ispravnost svoje zamisli, što je olakšalo realizaciju neuobičajenog i inovativnog uredskog prostora. Izduljena zgrada je poluukopana u teren, a dio nadzemnog volumena, zida i krova u potpunosti je  ostakljeno. Ured je smješten u zelenilu među drvećem. Staklena ploha omogućuje veliku količinu dnevnoga svjetla te „ulazak zelenila” u unutrašnji prostor. Arhitekti su htjeli ostvariti dojam boravka u šumi. Uz to su, čini se, omogućili bolju koncentraciju zaposlenih te su postigli da im sam objekt bude dobra reklama, što bi im trebalo pomoći u dobivanju novih poslova. Fotografije ovog originalnog uredskog prostora napravio je Iwan Baan, jedan od najzaposlenijih mladih fotografa arhitekture.


Fotografije © Iwan Baan